Live Productie

Update Liveseq sequencing systeem

Update van het sequencing systeem gemaakt door Musictech

Liveseq is een in Cycling74 Max geschreven systeem wat net als Ableton Live bij performances samples en sequence tracks mee laat spelen met de band. Door een slimme interface kan de drummer nummers kiezen, doorschakelen naar het volgende looppoint in het nummer en one shots triggeren.
Liveseq is specifiek gemaakt voor grootschalige producties.

Aanpassingen

In opdracht van Musictech heb ik het Liveseq sequencing systeem, geschreven in MaxMSP 4.6, geüpdatet naar Max7. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van abstractions, waardoor het hele systeem beter uit te breiden is naar meer kanalen en meer players.

Een nieuwe functie die bij de update is toegevoegd is dat Liveseq niet doorstart als de standaard gekozen interface niet gevonden kan worden. In veel situaties waar Liveseq gebruikt wordt wordt gebruikt gemaakt van Motu audio interfaces. Deze starten langzaam op.

Interface check

Verder heb ik gewerkt aan het sync redundant systeem. Hierbij wordt Liveseq op twee computers tegelijk gedraaid, en moeten ze synchroon werken. Verder is er een remote computer waar de nummers ook op kunnen worden ingeladen. Dit moet allemaal goed met elkaar communiceren. Zo mogen er bijvoorbeeld geen loops in het systeem komen.