Over mij

Profile picture

Profiel

Dit is de portfolio site van Jochem van Iterson en Audioware. Ik ben een software ontwikkelaar en houd mij vooral bezig met toegepaste systemen. Bovendien hebben mijn projecten regelmatig iets te maken met audio en muziek.

Mijn projecten hebben altijd een hybride factor. Zo maak ik regelmatig een brug tussen iets fysieks (het maken van toegepaste hardware) en iets digitaals.

Ik ben een creatief programmeur met als voorkeur werkvorm rapid prototyping. Dit houdt in dat ik snel veel concepten uitwerk en test met gebruikers, waarna er één kan worden afgemaakt. Hierdoor ben ik voor veel innovatieve IT-bedrijven een interessante aanwinst.

Daarnaast ben ik ook actief bij live events. Ik sta regelmatig als technisch adviseur tussen de artiest (die over het algemeen analoog werkt) en de techniek van de productie. Omdat ik de vertaalslag tussen analoog en digitaal makkelijk maak kan ik in veel situaties worden ingezet. Dit doe ik door toegepaste systemen te ontwikkelen, zoals een midi controller met touchscreen om, terwijl de artiest op het podium staat, in een backstage Ableton set de juiste backing tracks aan te kunnen zetten.

Ik ben geïnteresseerd in het medium, de manier waarop content verspreid wordt. Door mijn kennis over zowel software als hardware ben ik goed in te zetten bij het ontwikkelen van nieuwe media.

Opleidingen en certificaten

HKU Music and Technology | Master of Music – Music Design, strand Music Technology

Na in 2021 mijn bachelor diploma te hebben gehaald ben ik direct doorgegaan met de aansluitende Master of Music, Music Design. Waar de bachelor zich focuste op het aanleren van tools heb ik mij in de master meer bezig gehouden met de vraag “Waarom?”. In juni 2023 heb ik mijn diploma gehaald.

HKU Muziek en Technologie | Bachelor of Science – Audiodesign

Van 2017 tot 2021 heb ik Muziek & Technologie gestudeerd aan de HKU in Utrecht. Op deze studie heb ik mij vooral bezig gehouden met softwareontwikkeling voor muziek, maar ook auditieve installaties.

Naast het reguliere programma heb ik twee Honours trajecten gevolgd binnen de opleiding: Honours traject Educatie, en Dubbel profiel Maker-Ondernemer.

VWO Natuur en Techniek profiel

Vaardigheden

Als software ontwikkelaar ben ik vaardig in veel verschillende programmeertalen. Hierbij ben ik ook in staat om in korte tijd nieuwe talen aan te leren. In mijn recente projecten maak ik gebruik van de volgende systemen, talen en libraries:

Verder heb ik in het verleden gewerkt met de volgende talen:

Contact