Na in 2018 te hebben gewerkt met het Metropole Orkest voor het ADE werd ik ook dit jaar gevraagd. Dit jaar werkte het orkest samen met SOHN, een electronic dance artiest uit Wenen.

In tegenstelling tot het project in 2018 lag bij SOHN meer de focus op live performance. Het bestaande systeem wat zij hadden was echter niet voorbereid op het kunnen ondersteunen van een heel orkest; dit was dan ook mijn taak. Ik heb een controller ontwikkeld die via midi de twee Ableton Live sets die backstage stonden aan kon sturen. Deze controller moest intuïtief genoeg zijn om in de hectiek van een optreden bruikbaar te kunnen zijn. De controller is een Raspberry Pi met een 7 inch touchscreen waar speciaal ontwikkelde software op draait. Deze software stuurt midi signalen naar een splitter, die het vervolgens stuurt naar de twee Ableton computers.

Net als vorig jaar was ik ook aanwezig bij de repetities en het optreden. Hier moest ik de door mij ontwikkelde controller testen en de Ableton set beheren. Door het laatste konden de artiesten en het orkest makkelijker repeteren, omdat er een dedicated persoon de sessie bediende.

Midi Controller