Een score systeem voor de raspberry pi, gebaseerd op NFC chips.

Het doel van dit project was een puntensysteem ontwikkelen voor bij een kamp. Kinderen moeten met een zelfgemaakt paspoort waar een nfc chip in zit verwerkt hun huidige score kunnen checken door hem op een scanner te leggen. Hierna wordt het kind met zijn eigen naam begroet en krijgt het zijn puntensaldo te horen. Begeleiders kunnen via een website het puntensaldo aanpassen.

Bij dit project heb ik een Pi2 verwerkt in een broodtrommel. Op de Pi zit een NFC reader (ExploreNFC). Audio output gaat via de headphone jack naar een kleine versterker.

Wat betreft software heb ik een backend ontwikkeld in NodeJS. Daarbij gebruik ik Socket.io voor communicatie met de client, en MySQL als database.

De frontent is een door mij ontwikkeld framework wat vooral gebruik maakt van JavaScript. Dit framework was voornamelijk geschreven in php, en moest ik porten naar html met socket.io.