U.F.O.-App

Nieuwe features U.F.O.-App

De U.F.O.-App wordt nu ongeveer een jaar gebruikt! Het afgelopen jaar zijn er 3887 producten verkocht, met een totale waarde van €3848,77. Er zijn 85 verschillende producten te koop in de app, hoewel een groot deel niet altijd op voorraad is. Momenteel hebben 90 gebruikers een account in de app, met gemiddeld 35 actieve gebruikers tijdens een opkomst.

De afgelopen tijd ben ik bezig geweest met een functie om de statistieken van de app te visualiseren, geïnspireerd door Spotify Wrapped. De U.F.O.-Wrapped laat op een leuke manier zien hoeveel een gebruiker koopt en wat zijn favoriete producten zijn. Daarnaast is er een leaderboard van de leden die kunnen opwaarderen.

Verbeteringen backend

Na een jaar gebruik van de app is er een hoop data gegenereerd. De API bleek op sommige plekken plekken niet goed geoptimaliseerd. Bij het aanvragen van transacties van een gebruiker probeert de app bijvoorbeeld voor alle transacties los het bijbehorende product te koppelen. Dit is niet nodig aangezien een gebruiker meerdere keren een bepaald product in zijn transacties kan hebben.

De oplossing hiervoor blijkt het toevoegen van serialization groups. Na het correct instellen stuurt de server alleen de objecten die nodig zijn voor de aanvraag. In het geval van de transacties worden de producten los opgehaald in een eigen request, en bevat de transaction response alleen timestamps en ids naar de producten. Dit zorgt voor een significante versnelling van API.