Over mij

Dit is de portfolio site van Jochem van Iterson. Ik ben een software ontwikkelaar en houd mij vooral bezig met toegepaste systemen. Bovendien hebben mijn projecten altijd iets te maken met audio en muziek.

Sinds 2017 studeer ik Muziek & Technologie aan de HKU in Utrecht. Op deze studie houd ik me vooral bezig met softwareontwikkeling voor muziek, maar ook auditieve installaties.

Mijn projecten hebben altijd een hybride factor. Zo maak ik regelmatig een brug tussen iets fysieks (het maken van toegepaste hardware) en iets digitaals.

Ik ben een creatief programmeur met als voorkeur werkvorm rapid prototyping. Dit houdt in dat ik snel veel concepten uitwerk waarna er één kan worden afgemaakt. Hierdoor ben ik voor veel traditionele IT-bedrijven een interessante aanwinst.

Daarnaast ben ik ook actief bij live events. Ik sta regelmatig als technisch adviseur tussen de artiest (die over het algemeen analoog werkt) en de techniek van de productie. Omdat ik de vertaalslag tussen analoog en digitaal makkelijk maak kan ik in veel situaties worden ingezet. Dit doe ik door toegepaste systemen te ontwikkelen, zoals een midi controller met touchscreen om, terwijl de artiest op het podium staat, in een backstage Ableton set de juiste backing tracks aan te kunnen zetten.

Ik ben geïnteresseerd in het medium, de manier waarop content verspreid wordt. Helemaal in de huidige tijd waarin er geen fysieke optredens gehouden kunnen worden is het medium belangrijk. Door mijn kennis over zowel software als hardware ben ik goed in te zetten bij het ontwikkelen van nieuwe media.

Bij mijn projecten gebruik ik de volgende soft- en hardware:

Contact

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑